Påminna mig själv

Ännu en gång måste jag påminna mig själv om en massa olika saker. Förra veckan då jag var sjuk och det hände en massa saker som min hjärna bearbetade så damp jag ner till botten igen. Kände mig trött, orkeslös, irriterad på allt och alla, kunde inte tänka klart, gick omkring i någon slags diffus dimma, förvirrad och rastlös. Jag tappade återigen all orken till att plugga. Tappade orken till att göra något överhuvudtaget, vare sig det var något jag älskar att göra eller hatar.

Men nu när jag kommit igång igen med träningen och tänkt igenom saker och ting så börjar min hjärna och själv att bearbeta det jobbiga och jag påminns om hur jag egentligen borde tänka. Jag måste vara stark, ha ett starkt självförtoende för att kunna orka. Och viktigaste är att jag inte få ta någon skit! Att jag istället försöker fokusera på det positiva i det hela jobbiga så att jag orkar bli klar någon gång. Känns som en evighetskamp, men kanske det är någon slags mening med detta också.

Viktigt är också att ha sina mål. Vi måste alltid ha något betydelsefullt, ett mål som vi hela tiden strävar efter för att vårt liv ska få en mening. Utan något mål så blir man bara förvirrad, ingenting känns riktigt rätt, man presterar inte lika effektivt och bra som man gör när man verkligen ger järnet.

Får drömmar, impulser som påminner mig om hur jag egentligen borde tänka och agera. Även om det är så jädrans jobbigt just nu så är det ändå skönt. Fokusera på det sköna med det hela. Friheten. Jag ska fokusera på min egna frihet, och nu ska jag banne mig uppnå mina mål! Man mår ju bra när man uppnår sina mål, där man känner sig liksom bra! Ens självkänsla höjs då och det är otroligt viktigt att ha flera sådana strävanden i livet så att man hela tiden höjer sin självsbild.

Skriv ner! Jag måste skriva ner för att ha det på papper och kunna se det mer konkret än att ha det flygandes omkring i hjärnan där negativa känslor så lätt diffust påminns om de. Det är just därför jag bloggar också, för att kunna se vad jag känner och tänker.

Men nu måste jag återgå till mitt pluggande. Varje sida jag läser, varje fråga jag besvarar, desto mer kickar får jag av att fortsätta och när jag väl mött målet så höjs min självkänsla ytterligare och jag kan pusta ut och få ny kraft till att ta tag i nästa grej.

Vad framtiden har att bjuda på

Vad vill jag jobba med senare? Förr ville jag satsa på polisyrket. Sen var jag inne litegrann på resturangbranschen. Kanske starta något eget. Men inget av de där var riktigt vad jag verkligen ville, förutom polisyrket. Men så var jag på en Yoga testa-på-kurs i januari månad och då bara kom det och det kändes helt rätt. Jag vill hålla på med någon form av hälso/kost/träning jobb. Tycker det är väldigt intressant med hur mat och kost i samband med träning fungerar. Vad som är bra. Hur proteiner bygger upp, hur vi får energi iform av bra och rätt kolhydrater med mera. Älskar nyttiga och bra recept på mat och bakverk.

Men det är just exakt inom det jag inte riktigt vet, men det får jag se sen. Antingen jobba i någon sport butik, helst i någon kampsport, bli personlig tränare eller också någon form av dietist rådgivare.

Jag har lärt mig att inte längre få ångest, vara rädd för mat eller bakverk efter att ha haft ätstörningar under en tid. Det tar ett bra tag innan man blir helt fri från det och man märker när man är det helt och hållet, att det är först då som man verkligen känner livet i sig! Att slippa dessa ständiga, malande tankar om att man kommer bli fet av en liten ynka bit kyckling med en matsked ris. Det är så skönt!

Viljan är starkast. Vill man så kan man! Allt sitter i hjärnan så det gäller att bearbeta allt därifrån. Försöka fråga sig "varför mår jag såhär?" När man har hittat grunden så får man försöka att finna olika lösningar på det. Kanske inte det första hjälper, men kanske den andra. Ge aldrig upp!

Märkte att jag kom ifrån huvud ämnet nu. Men ska skriva ett inlägg om detta angående anorexia och bantning i ett senare inlägg. Tycker det är viktigt att ta upp och jag vill gärna ge råd till tjejer i liknande situationer.

Ny energi

Äntligen så visar sig solen igen! Och jag är väl inte ensam om att känna en ny energi från den. Mer kraft och positiv energi. Så härligt! Känner mig verkligen taggad, även om vissa grejer som känns lite smått jobbiga drar ner en men jag måste försöka att vända det till det positiva istället, vara glad och försöka kämpa mig igenom det ändå.

Efter Thaiboxnings SM blev man jävligt sugen på att gå match så igår var både jag och min träningspolare väldigt taggade så vi körde en timme innan det vanliga passet där vi övade på kontringsövningar, mycket effektivt. Så nästa klubbmatch, då är jag med.

Fredag och solsken

Vilken jävla härlig dag! Solen skiner och det smälter ute, nu är det fan vår på väg! Och nästa vecka ser det ut att hålla sig till plusgrader, så skönt! Men själv så sitter man inne och glor. Nej, men har hållt på att fixa lite med saker och sådär så att ha vistas ute har det inte blivit något av. Men det kommer allt fler soliga dagar nu.

Jag saknar min pojkvän så jävla mycket så det gör ont! Men imorgon så träffas vi igen <3
Och jag känner mig så himla passiv så det är äckligt! Vill träna, men det får vänta. På söndag ska jag och älskling på Thaiboxnings SM, ska bli skit skoj! Åh, vad jag vill köra klubbmatch snart! Hoppas det kommer något nu efter SM.

Känner att jag vill göra något kreativt, men vad? Har inget material och inget som direkt behöver fixas. Kanske man skulle ta och rensa något någonstans? I klädgarderoben eller i min förvaringsgarderob. Egenligen skulle jag behöva plugga. Skriva en redogörelse mellan Freud och Jung. Men tar det sen.

Nej, nu ska jag ta och se om det finns något att göra.

En enorm saknad

Har en sådan stor längtar efter att ännu en gång få äga en tamråtta. Är näst intill desperat! Satt och kollade på Youtube igår och gud vad jag saknar min första råtta Tula och hennes tre små flickor Dita, Zindra och Efrana. Och även de senare som jag fick, två svarta underbara honor Pixie och Liona.

Men så är det största problemet att jag inte har tid för de. Får skaffa sen när jag har tid, då måste jag ha! Lite sugen på dumboörade, skit söta! Kanske vita/créme beige färgade, de ser jätte fina ut. Är även lite sugen på att ha albino, men många tycker de är fula. Förstår inte varför, de är ju vackra!

Måste slänga upp denna videon också. Ser så underbart ut med en katt och en råtta som är sams, där katten ser råttan som sin familjemedlem :)


RSS 2.0